Okul Ziyaretleri

Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karnas, Enegelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Beyza Alpaydın, Özel Eğitim Bölümü Öğr. Üyesi Abdullah Eker ve Arş. Gör Hilal Atlar Kilis’te yer alan özel eğitim okulları ve Rehberlik Araştrıma Merkezine ziyarette bulundular.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında üniversitemizde Sözel Davranış (Verbal Behavior) söyleşisi gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Beyza Alpaydın yönlendiriciliğinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Buket Kısaç DEMİROĞLU nun gerçekleştirdiği söyleşide otizmle bireyler için sıklıkla kullanılan öğretim yöntemlerinden bir olan sözel davranış yönteminin kuramsal ve uygulama boyularına dair bilgi verildi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Doğan Karaçoşkun, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer Cide, Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Beyza ALPAYDIN, Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karnas ile birlikte 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Kilis Engelliler Yardımlaşma ve Dayınışma Derneğini ziyaret etti.

Üniversitemizde ilimizde bulunan tüm özel eğitim okulu öğrencilerinin katılımıyla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlama programı gerçekleşti. Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Beyza Alpaydın’ın günün anlam ve önemini vurgulayan açılış konuşmasıyla başlayan program özel eğitim okulları öğrencilerinin hazırladığı dans, skeç, koroyla devam eden programda, son olarak öğrencilerin yapmış olduğu resim sergisi ziyaretçiler tarafından gezildi.

Engelsiz Üniversite Çalıştayı

Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Beyza Alpaydın ve Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karnas Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi’nde gerçekleşen 14. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’na katıldı

Disleksi Farkındalık Haftası

Disleksi farkındalık haftası özel eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Eker yönlendiriciliğinde İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Abdülbaki KARACA disleksi yaşayan çocuklara yönelik müdahale programları hakkında bilgi verdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Türkiye’de kapsayıcı eğitim uygulamalarının değerlendirilmesi” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Gaziantep Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Demir ve ABD’de Post-doktora çalışmalarında bulunan Doç Dr. Halis Sakız BM tarafından 2022 yılı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü teması olarak belirlenen Kapsayıcılık ve İnovasyon konulu söylesşi gerçekleştirdiler

Son Güncelleme: 2023-12-08 15:42:24

Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024