ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ ÇALIŞMA İLKELERİ

 

Gizlilik: Engelsiz Üniversite Birimi, engelli olduğunu beyan eden öğrencinin durumunu, kendisinin izni alınmadan, kimliğini ortaya çıkartacak bir biçimde, başka kimse ve kurumlarla paylaşmaz.

Rıza: Engelsiz Üniversite Birimi, öğrencilerin engellerini beyan edebilmeleri için fırsatlar tanır, ancak Birim’e başvurmak ve hizmet almak konusunda öğrencileri zorlamaz.

Saygı: Engelsiz Üniversite Birimi, bireylerin ihtiyaç ve yeterliliklerinin farklı olabileceğini göz önünde bulundurarak, engelli öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak hizmet verir.

Akademik fırsat eşitliği: Engelsiz Üniversite Birimi, engelli öğrencilerin akademik sorumluluklarını yerine getirme    sürecinde, öğrencinin engel durumuna göre uyarlanmış öğrenme ve değerlendirme yöntemleri sunulması için      gereken çalışmaları ilgili kişi ve birimlerle birlikte yürütür.

Erişilebilirlik: Engelsiz Üniversite Birimi, engelli öğrencilerin üniversite yaşantısını fiziksel, akademik ve sosyal bakımlardan erişilebilir kılmak için, üniversitenin ilgili birimleriyle birlikte çalışır.

Geri bildirime açıklık: Engelsiz Üniversite Birimi geri bildirime açıktır; öğrencilerden, akademik ve idari personelden aldığı geri bildirimleri daha iyi hizmet verebilmek için bir fırsat olarak değerlendirir.

Sorumluluk: Engelsiz Üniversite Birimi, engelli öğrencilerin gelişimlerini destekleyen bir ortam oluşturma konusunda hizmet vermekle sorumlu olduğu kadar Birime başvuran öğrenci de sürecin işlemesinde bireysel sorumluluklara sahiptir

Son Güncelleme: 2023-12-08 14:41:10
               

                                                                           Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024